Мнозинството германци искат удължаване на извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса. Това

...
Мнозинството германци искат удължаване на извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса. Това
Коментари Харесай

Повечето германци искат удължаване на мерките срещу пандемията

Мнозинството германци  искат удължение на изключителните ограничения  срещу разпространяването на ковид. Това демонстрира изследване на института за проучване на публичното мнение YouGov, извършено по поръчка на организация ДПА.

На  15 април  канцлерката  Ангела Меркел ще разиска  с министър-председателите на федералните провинции  дали противоепидемичните ограничения да продължат  и след 19 април, припомня Дойче веле.

Според данните на YouGov,  44% от германците са срещу намаляване  на ограниченията, а  12%  са даже за налагане на  още по-строги ограничавания.  Едва 32% са за разхлабване на ограниченията, а  8% - за цялостното им унищожаване, написа news.bg.

Според немския вирусолог проф. Хелмут Фикеншер от Кил, сега към момента е прекомерно рано за анулация на рестриктивните мерки.

" Ако в този момент ограниченията бъдат смекчени, най-вероятно напълно скоро лечебните заведения ще се препълнят ", споделя проф. Фикеншер, който управлява Института за инфекциозни заболявания към университета в Кил.

" Тогава  поради свръхнатоварването медиците няма да имат опцията  да третират даже напълно леки пострадвания. "

Той е твърдо уверен, че рестриктивните мерки би трябвало да бъдат продължени: " Това, че в Германия броят на инфектираните сега не се повишава мощно,  се дължи точно на наложените ограничаващи ограничения ".

Към днешна дата, 13 април, броят на записаните случаи на болест с ковид в Германия надвишава 123 000, съгласно данните на немския институт " Роберт Кох ".  Повече от половината са излекувани  - над 64 000 души, боледували от Ковид-19, към този момент са здрави. До този миг броят на смъртните случаи в Германия, свързвани с ковид, е към 2800.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР